Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı: Kimya Mühendisi ve İş Dünyasının Tanınan İsmi

Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, kimya mühendisliği ve işletme eğitimi almış ve kariyerinde çeşitli sektörlerde yöneticilik yapmıştır. GP-Trust’un kurucusu olan Eczacıbaşı, iş dünyasındaki girişimleriyle tanınmaktaydı. Ancak, 6 Mayıs 2025 tarihinde 65 yaşında hayatını kaybetti ve ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı

Pınar Eczacıbaşı’nın Kariyeri ve Hayatı

Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinden biridir. Vedat Eczacıbaşı’nın kızı olan Pınar Eczacıbaşı, Işık Lisesi mezunu olup ABD’de New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yapmıştır. Kariyerine Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, daha sonra Tekstilbank ve ING Barings’te yöneticilik yapmıştır. 2004 yılında ise GP-Trust şirketini kurmuş ve iş dünyasındaki başarısını perçinlemiştir. Ayrıca, Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucusu ve Avrupa Yatırım Fonu girişimlerinde aktif rol almıştır. Kültür ve sanat alanlarında da önemli katkıları olmuştur.

Pınar Eczacıbaşı, 6 Mayıs 2025 tarihinde 65 yaşında iken tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Related Posts

Hıdırellez yoğurt mayalama geleneği nedir? Hıdırellez’de yoğurt nasıl mayalanır?

Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak kutlanan Hıdırellez, bereket, bolluk ve sağlık dilekleriyle dolu bir bayramdır. 5-6 Mayıs 2025’te coşkuyla kutlanacak Hıdırellez’de, özellikle yoğurt mayalama geleneği dikkat çekiyor. Doğanın uyanışını simgeleyen bu özel ritüelde, yoğurdun mayalanması için kullanılan doğal yöntemler ve manevi inanışlar, nesilden nesile aktarılıyor. Peki, Hıdırellez yoğurt mayalama geleneği nedir? Hıdırellez’de yoğurt nasıl mayalanır, hangi dualar okunur?

YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınav tarihlerini gündemine aldı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

TÜBİTAK sergisi Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’de

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi kapsamında araştırma, tasarım ve inceleme türlerinde 46 öğrencinin hazırladığı 18 proje sergilendi. Dün başlayan ve bugün sona erecek olan sergiyi farklı okullardan öğrenciler de ziyaret edebiliyor.

Öğretmenlerin il içi yerleştirme takvimi: İl içi atama başvuruları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme takvimini açıkladı. Kadrolu öğretmenlerin görev yerlerini değiştirebilmeleri için belirlenen tarihler ve başvuru süreçlerine ilişkin önemli detaylar duyuruldu.​

HMGS/1 soru ve cevapları yayımlandı mı? 2025 HMGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2025-HMGS/1) soru ve cevapları, yılın ilk HMGS oturumunun tamamlanmasıyla birlikte adaylar tarafından merak konusu oldu. Peki, HMGS/1 soru ve cevapları yayımlandı mı? 2025 HMGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir