Türkiye’de Aile Hekimleri 2,5 Milyondan Fazla Kardiyovasküler Risk Değerlendirmesi Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde son 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi gerçekleştirildi ve bu taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.

Haberin devamı için buraya tıklayınız

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Risk Faktörleri Önemli Yer Tutuyor

Dünya genelinde en önemli ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olan kalp ve damar hastalıklarıyla mücadelede sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörleri büyük önem taşıyor.

Risk faktörlerinin bir araya gelmesi, bireyin kalp ve damar hastalığı gelişme riskini artırarak ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebeple, risk faktörlerinin tek tek değil, bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir.

Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı

Sağlık Bakanlığı, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi ve kontrolü amacıyla “Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı”nı hayata geçirdi. Program kapsamında aile hekimleri, 40 yaş ve üzeri bireylerin kardiyovasküler risk değerlendirmelerini yaparak danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Programın detayları için buraya tıklayınız

Yapılan Değerlendirmeler Sonuç Veriyor

Yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edilmiş ve bu kişilere Sağlıklı Hayat Merkezlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol kullanımından kaçınma gibi önerilerde bulunmaktadır.

Reklamdır

Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok daha fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanından “kene teması” uyarısı: Ölümcül sonuçlara yol açabilir!

Uzmanından “kene teması” uyarısı: Ölümcül sonuçlara yol açabilir!

Tırnak mantarını tedavisi sabır gerektiriyor! Önlemenin yolu bu çoraplardan geçiyor

Tırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması, başkalarıyla tırnak bakımı araçlarının paylaşılmaması gerektiğini kaydeden Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarının nedenleri, risk grupları, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yalnızca zihni değil, beden sağlığını da zorluyor! Sınavda başarı tabakta başlıyor

Özellikle üniversite sınavı gibi kritik virajlara hazırlanan öğrencilerde kaygı düzeyi artarken beslenme alışkanlıklarında da gözle görülür değişimler yaşanıyor. Uzman Diyetisyen Esra Öztürk, sınav döneminde zihinsel performansı destekleyen, odaklanmayı artıran ve kaygıyla başa çıkmaya yardımcı olan sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı.